Veelgestelde vragen

Hoe ziet het terrein eruit?

Het terrein is de atletiekbaan Sportpark Westbroek, Ommen. Op de atletiekbaan wordt de wandelestafette gelopen. In het midden van de baan staan kraampjes opgesteld waar de activiteiten georganiseerd worden. Daarbij staat aan de buitenrand van de baan een podium waar optredens plaatsvinden en er is een horeca-gedeelte. Achter de baan wordt een terrein ingericht als ‘camping’ speciaal voor tenten of caravans.

 

Is er een programma?

Gedurende de hele SamenLoop voor Hoop wordt er gezorgd voor amusement op het terrein. Dit varieert van muziek tot uitvoeringen en andere activiteiten. Daarbij zijn er een Openingsceremonie, een Kaarsenceremonie en een Slotceremonie. Ook ’s nachts zijn er amusementsactiviteiten.

 

Hoe weet ik hoe het programma eruitziet?

Het programma met activiteiten en optredens wordt via de website en de media bekend gemaakt.

 

Ik zit in een rolstoel, is het evenement rolstoeltoegankelijk?

Het evenement vindt plaats op het sportterrein, bij de atletiekbaan. Een deel van het terrein is verhard, binnen de atletiekbaan is gras en daar vinden de activiteiten plaats. Er is een invalidentoilet aanwezig.

 

Hoeveel geld moet ik ophalen?

Zoveel als mogelijk is. Naast het inschrijfgeld van €15,- is er geen minimum, zodat iedereen mee kan doen.

 

Hoe lang moet ik wandelen?

Afhankelijk van het aantal teamleden en in overleg met je teamcaptain bepalen jullie samen hoe lang ieder teamlid loopt. Gemiddeld bestaat een team uit tien tot vijftien personen. Een teamlid loopt dan ongeveer 2 uur maar dit hoeft niet in 1 keer. Als team kun je een schema opstellen, zodat

iedereen weet wanneer en hoe lang hij moet wandelen tijdens het evenement.

 

Stel dat het regent?

Weer of geen weer, de SamenLoop voor Hoop gaat door. Bereid je voor op slecht weer door je erop te kleden en houd er rekening mee bij het bepalen van de activiteiten die je gaat organiseren.

 

Mag ik familie en vrienden uitnodigen om te komen kijken en mee te doen met de activiteiten?

Ja heel graag zelfs. Vraag zoveel mogelijk mensen om te komen kijken. De SamenLoop voor Hoop is voor iedereen, jong en oud. Voor bezoekers zijn er allerlei activiteiten te doen op het terrein. Al het geld dat daarbij opgehaald wordt gaat naar de SamenLoop, dus op deze manier dragen zij ook bij aan het eindbedrag dat wordt opgehaald bij de SamenLoop voor Hoop in Ommen.

 

Moet ik inschrijfgeld betalen?

Ja. Als teamlid betaal je €15,- per persoon inschrijfgeld. Je inschrijving is alleen geldig wanneer het inschrijfgeld betaald is.

 

Krijg ik een t-shirt?

Bij je aanmelding op de website kun je aangeven of je een t-shirt wilt en in welke maat. De t-shirts worden per team aangeleverd en zijn beschikbaar gesteld door KWF Kankerbestrijding.