Thema 2019: 'Wij dragen ons steentje bij'

Samen met jullie willen wij op een bijzondere manier éxtra bijdragen aan het groepsgevoel bij al die mensen die meelopen, geld geven, sponsor zijn of als vrijwilliger meewerken. Of je nu meedoet omdat je vecht tegen kanker, vanwege een dierbare die ertegen knokt of die je misschien hebt verloren aan deze ziekte, wat je reden ook is, het brengt ons allemaal samen in de hoop op leven. Die kracht maken we tastbaar met de 'Stenen van Hoop'.

 

Eerst steentje ophalen 

Tijdens de SamenLoop voor Hoop kan er bij de tent 'Aandacht en Informatie voor kanker' een platte kiezel worden opgehaald. Óp deze steen kan een eigen tekst, naam of tekening worden gezet en je kunt hem meedragen tijdens de 24 uur dat er gelopen wordt. De steen kan ook steeds onderling in een team worden overgedragen. Zo maak je de boodschap tastbaar en neem je degene waar je voor loopt, of de reden waarom je loopt, als het ware met je mee.

 

Symbool de kracht om dóór te gaan

Samen dragen we de Stenen van Hoop. Die stenen vertegenwoordigen de kracht om door te gaan met leven, symboliseren onze hoop en verbinden ons tijdens het bijzondere evenement dat de SamenLoop voor Hoop is.

 

Blijvend monument van Hoop

Na de SamenLoop voor Hoop willen we met al deze stenen een blijvend monument maken waarin we de saamhorigheid en de hoop op een leven zonder kanker, verankeren. We hopen dat de gemeente Ommen binnenkort toestemming geeft voor plaatsing van dit inspirerende monument op een mooi plekje in Ommen. Misschien wel ergens op de Vechtoever bij het centrum.