Geschiedenis

In de Verenigde Staten start de American Cancer Society in 1985 ‘Relay for Life’. Het is een 24-uurs wandelevenement dat aandacht vraagt voor kanker, herdenkt en fondsen werft. Het idee is dat mensen elkaar aflossen zodat er 24 uur aaneen op het parcours gelopen wordt, hetgeen de continue strijd tegen kanker symboliseert. Het blijkt een groot succes en KWF koopt het concept. In 2006 wordt de eerste ‘SamenLoop voor Hoop’ in Nederland gepresenteerd in het Drentse Borger.

Wereldwijd wordt het evenement nu georganiseerd en het is uitgegroeid tot het krachtigste en grootste middel van fondsenwerving voor kankerbestrijding.

Het geld dat we met SamenLoop voor Hoop bij elkaar brengen gaat naar KWF Kankerbestrijding en 10% met een maximum van € 10.000,- gaat naar het Vechtgenotenhuis, het Ommer inloophuis voor kankerpatiënten. KWF financiert ruim 500 onderzoeken naar kanker. Een onderzoek duurt lang: 1 project duurt gemiddeld 4 jaar en kost ruim een half miljoen euro. Maar hoe werkt onderzoek nou eigenlijk? En waarom hebben we daar zoveel geld voor nodig? Dat lees je op kwf.nl. Daar kun je ook vinden hoeveel er al bereikt is met de opbrengsten van de SamenLoop voor Hoop.