24 november 2019

Onthulling SamenLoop voor Hoop monument Ommen

De afgelopen maanden is er hard gewerkt aan het realiseren van het SamenLoop voor Hoop monument in Ommen. Afgelopen zaterdagochtend is het monument onthult door burgemeester Hans Vroomen, wethouder Ko Scheele, Karen Fuykkink en Natasja Martin. Een bijzonder moment waar veel bloed, zweet en tranen aan vooraf gegaan zijn. Het realiseren van het monument ging niet altijd van een leien dakje, maar door samen te werken met veel verschillende partijen is er uiteindelijk iets prachtigs neergezet. Een anker vol met persoonlijke teksten geschreven uit liefde en hoop. Nu uiteindelijk verankert op een prachtige plek in het hart van Ommen aan de Vecht.

Tijdens de SamenLoop voor Hoop in Ommen op 25 en 26 mei werden door deelnemers en bezoekers 650 stenen beschreven. Deze stenen hebben allemaal een plek gekregen in het monument, 324 stenen op de voorkant en 326 stenen op de achterkant. Deze stenen vol met prachtige teksten vol met herinneringen aan het SamenLoop voor Hoop weekend en de verhalen die erbij horen. Initiatiefnemers Karen Fuykkink en Natasja Martin hopen hiermee dat het monument voor iedereen op zijn of haar manier een plek mag worden om naar toe te gaan. Burgemeester Hans Vromen is blij dat het monument op deze plek staat: “midden in het hart van onze stad en daarmee midden in ons eigen hart”. Het monument kan ons helpen ons verdriet te doorleven en het verdriet een nieuwe plek te geven en door te gaan. Ook het publiek dat bij de onthulling is komen kijken is onder de indruk van het monument en na de onthulling gaat menigeen op zoek naar de door hen ingeleverde stenen.

De organisatie van de SamenLoop voor Hoop hoopt dat het monument voor veel mensen een plek van hoop zal zijn en wil via deze weg de sponsoren, Krepla trappen, Mozaïek rijk, Deco & Events, Janvel training & veiligheidsadvies, Henkel, Buiter Beton, The Read Shop, Vechtdal College, Dunnewind Groep, Hedu Bouw, Van der Kamp B.V. Zwolle, Schildersbedrijf Deen, Skills Architect, Gemeente Ommen, Jan Foundation, Eric Witteveen en Tuincentrum Jurrie Baas, nogmaals hartelijk danken!

Terug
Onthulling SamenLoop voor Hoop monument Ommen